Ungdomsbehandling

Ungdomsbehandling är en form av vård och stöd som riktar sig till unga personer som har problem med missbruk, psykisk ohälsa eller andra sociala svårigheter. Målet med ungdomsbehandling är att hjälpa ungdomar att hantera sina problem, bryta negativa beteendemönster och skapa en stabil grund för en positiv framtid. Behandlingen anpassas ofta efter individens behov och situation, och kan omfatta allt från terapi och stöd till sociala insatser och medicinsk hjälp

.

I vårt arbete med familjebehandling har vi en helhetssyn och baserar vi vårt arbete på evidensbaserade metoder. En ledstjärna för oss är att arbeta flexibelt utifrån det uppdrag vi får både vad det gäller metodval och var behandlingen kan bedrivas.

Familjebehandling kan innehålla strukturerade familjesamtal men även kompletteras med familjepedagogiska insatser där ominlärning blir möjlig i vardagsnära situationer.

Vanliga problemsituationer vi kan hjälpa till med är:

  • Våld i nära relationer
  • Konflikter och kommunikationssvårigheter
  • Problem i föräldrarollen
  • Hemmasittarsvårigheter
  • Hedersrelaterad problematik

Familjebehandlarna har specialiserat sig på en behandlingsmodell som heter KiBB som är riktad mot familjer där psykiskt och fysiskt våld förekommit. Behandlingsmodellen är manualbaserad och bygger på kognitiv beteendeterapi.

Framtidstågets uppdragsgivare är i första hand socialtjänsten. Vi utbildade i BBIC och har i varje ärende genomförandeplanen som är grund och riktning för våra insatser.